Site icon Mangalia News

Pulsul portului Constanța | Avizări de nave care vor sosi în porturile Constanța, Midia și Mangalia

Duminică, 18 august 2024, în portul Constanța se aflau sub operațiuni de încărcare – descărcare 30 de nave, din care o navă în zona Mangalia. Din total: 7 nave operau cereale și semințe uleioase, 4 nave – fier vechi, 3 nave – produse chimice, 2 nave – containere, 2 nave – îngrășăminte chimice, 2 nave – hidrocarburi, 2 nave – șrot, 2 nave – produse din metal, o navă – materii prime siderurgice, o navă – ciment, o navă – echipamente și o navă – nutreț.
Navele aflate sub operare sunt, în general, de capacitate mică și medie. Cea mai mare este petrolierul „SeaReanger” (cu lungimea de 243 de metri), care descarcă 72.000 de tone de motorină la Oil Terminal.
În rada portului Constanța așteptau să intre la operare un număr de 14 nave, din care 3 nave pentru a opera cereale și alte 7 nave, pentru containere.
Avizări de nave
În următoarea săptămână, un număr de 41 de nave cu mărfuri vor veni în portul Constanța, din care o navă în zona Midia și alta la Mangalia. Din total: 21 de nave sunt cu mărfuri containerizate, 4 nave vor opera produse din metal, 4 nave – produse chimice, 3 nave – hidrocarburi, 3 nave – îngrășăminte chimice, 2 nave – autovehicule, 2 nave – cereale și o navă – bitum.
Printre cele mai mari nave așteptate se numără portcontainerul „NeoKastro” (cu lungimea de 268,8 metri).
Ion TIȚA-CĂLIN, 18 august 2024.


MangaliaNews, 19.08.2024.


Exit mobile version