Site icon Mangalia News

Dora Alina Romanescu: „Printre cele 23 de cărţi publicate, se află şi două cărţi de poveşti pentru copii, pe care vi le prezint cu drag: „Evelin şi Mac-Mac în lumea poveştilor” şi „Lumea minunată a poveştilor”

Am activat la catedră, ca educatoare, patruzeci de ani. În mijlocul copiilor m-am simţit fericită, liniştită, nestânjenită, dezinvoltă. Am trăit momente frumoase, care mi-au înnobilat spiritul, m-au făcut să mă simt importantă, să cânt, să dansez alături de ei, să râd cu toată fiinţa mea. Cred că în anii petrecuţi alături de copii mi-am curăţat sufletul de acele pete negre de întuneric care se furişează în fiinţa fiecărui pământean, cu scopul de a-i umbri bunătatea şi frumuseţea acestuia. Povestea celor patruzeci de ani este prezentă în sufletul meu, însă mereu am dorit să-mi promovez feminitatea şi iubirea pentru semeni şi de aceea, cu respect şi iubire, am păşit în lumea minunată a cuvintelor. Am scris romanele cu iubire nemăsurată pentru oamenii iubitori de literatură, pentru cei ce doresc să-şi mângâie spiritul şi mintea, lecturând o carte pentru suflet! Printre cele 23 de cărţi publicate se află şi două cărţi de poveşti pentru copii. Prea puţine? Nu. Înaintea lor sunt patruzeci de ani de iubire, de frumuseţe, de inocenţă, de dăruire totală. Dacă îmi va fi îngăduit de Cer, voi mai scrie şi pentru copii, nu am voie să fac promisiuni. Aşadar, vă prezint cu drag „Evelin şi Mac-Mac în lumea poveştilor” şi „Lumea minunată a poveştilor”!
***
Copilăria este precum un izvor cristalin care susură din inima mun­telui și are apa cea mai bună, copilă­ria este precum o piatră prețioasă pe care dacă o pierzi, nu o mai găsești niciodată. Copilăria este acea stare sufletească care te face să plutești, să zbori, să alergi fără să obosești, să râzi fără teamă, să cânți cu dez­involtură, să trăiești precum într-un basm minunat. Când ai ieșit de pe tărâmul copi­lăriei rămâi doar cu amin­tirile și, oricât ai vrea, nu o mai poți găsi și nici nu o mai poți aduce în viața ta.
***
Fragment din cartea „Lumea minunată a poveştilor”:
– Bravooo, Evelin! i-a spus Zâna Fluturica. Ești minunată! Ai dus la îndeplinire planul ce ți l-am dat. Karina nu mai este o fetiță necăjită, nu mai este min­cinoasă, nici egoistă ori răutăcioasă, nu se mai simte neglijată, mai mult, te are pe tine de prietenă, iar pă­rinții ei nu mai sunt nepăsători, nici răutăcioși și cu sigu­ranță nu vor mai vorbi niciodată urât. Tanti Maria a aflat adevărul despre Viorel, acesta nu mai este considerat „hoț”, el și-a învățat lecția, nu se va amesteca în probleme care nu-l privesc și nu se va atinge niciodată de un obiect care nu este al lui, nu se va încrede în promisiuni mincinoase. Sunt mândră de tine, Evelin, fetiță minu­nată, meriți să-mi fii alături, în lumea mirifică a poveș­tilor!
– Și de mine ești mândră? a măcăit Mac-Mac.
– Și de tine, rățoi gălbior! Vă iubesc mult! Fără copii și fără jucării, lumea poveștilor nu ar fi atât de mira­culoasă! a zâmbit Zâna Fluturica. Hai, Mac-Mac, să o lăsăm pe Evelin să se distreze la mare împreună cu părinții și noii săi prieteni! Ne vom revedea cu drag în lumea miraculoasă a poveștilor, ori de câte ori trebuie să facem fapte bune sau să-i îndrumăm pe copii să iu­bească dreptatea și adevărul, bucuria și blândețea și mai ales să le sădim în suflet iubirea pentru lumea minunată a poveștilor!

MN: Articolele cu și despre scriitoarea Dora Alina Romanescu, publicate în cotidianul online Mangalia News sunt AICI și vă așteaptă să le (re)descoperiți, iar cine dorește să aibă în biblioteca sa romanele cu autograf, din ediția de colecție a prozatoarei Dora Alina Romanescu, se poate adresa în privat autoarei, la telefonul 0742 223 759


MangaliaNews, 25.08.2024.


Exit mobile version