Sesiunea festivă „Ziua Limbii Române“, la Academia Română

0
263
Academia Română găzduiește Sesiunea Omagială – ZIUA LIMBII ROMÂNE, Joi, 29 august a.c., în Aula Academiei Române, Calea Victoriei, nr. 125, București.
Alocuțiuni:
– Acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române,
– Acad. Mircea Dumitru, vicepreședinte al Academiei Române,
– Acad. Gheorghe Chivu, președintele Secției de filologie și literatură a Academiei Române,
– Prof. univ. dr. Rodica Zafiu, membru corespondent al Academiei Române,
– Marilena Rotaru, realizator de televiziune.
Sesiunea va fi urmată de un moment poetic susținut de șapte absolvenți ai Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale“, promoția 2024: Elena Raluca Asofiei, Alia Maria Andrei, Andrei Rosz, Raoul Alexis Ipate, Ioana Lazăr, Teodora Tudose, Rania Zane.
Intrarea este liberă. 
Evenimentul va putea fi urmărit în direct pe canalul YouTube al Academiei Române, pe pagina de Facebook, precum și pe platforma Zoom, folosind următoarele date de conectare:
• YouTube: https://www.youtube.com/@academiaromana8832/streams
• Facebook: https://www.facebook.com/AcademiaRomana.RomanianAcademy/
• Join Zoom Meeting: https://us02web.zoom.us/j/82574761375…
Meeting ID: 825 7476 1375
Passcode: 5357418.
Instituită prin Legea 53/2013, Ziua Limbii Române este sărbătorită în mod consecvent de Academia Română, răspunzând, astfel, primei misiuni a forului academic, aceea de normare, cultivare și promovare a limbii naționale ca principal factor identitar.
Ziua Limbii Române este celebrată în fiecare an pe 31 august, dată la care, în 1989, Parlamentul de la Chișinău a votat legea care prevedea revenirea în Republica Moldova la limba română și la grafia latină. Un an mai târziu, în 1990, Republica Moldova stabilea aceeași dată pentru sărbătoarea cu numele „Limba Noastră“. Parlamentul României va adopta această sărbătoare, cu numele „Ziua Limbii Române“, în anul 2013.

 


Mangalia News, 27.08.2024.



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply