10 cu coroniță, pentru Banda Desenată Românescă: Cinci ediții ale Olimpiadei BD sub semnul celor cinci inele olimpice! 🏅

0
141
BIAF aduce o expoziție inedită: În premieră, buzoienii și turiștii ce vizitează Buzăul au ocazia de a se bucura de expoziția outdoor cu lucrările câștigătoare ale celor 5 ediții ale Olimpiadei de Benzi Desenate!
Bannerele sunt expuse în aer liber la Centrul Muzeal I. C. Brătianu din Buzău, în perioada 30 august – 20 septembrie 2024.
💥✏️Olimpiada de Benzi Desenate este un proiect național unic în lume, inițiat de Mihai Ionuț Grăjdeanu, autor și profesor de benzi desenate, sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român și a Academiei Olimpice Române. Evenimentul este desfășurat sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.
“Elevi de la toate cursurile școlare (clasele I – XII) au participat la acest concurs unic la nivel mondial. În acest an, 2024, am avut chiar și studenți care au trimis lucrări în concurs. În fiecare dintre cei 5 ani ai Olimpiadei de Benzi Desenate am ales subiecte care să fie cât mai aproape de spiritul olimpic, de fair play, de povești adevărate cu sportivi. Am primit mii de lucrări în decursul celor 5 ani și au câștigat cele cu povești inedite, cu un desen deosebit și, cel mai important, cu un mesaj care să ne învețe că sportul este necesar în viață, de la cele mai fragede vârste, până la maturitate și senectute. Vă invit să descoperiți și la Buzău poveștile în benzi desenate ale celor mai talentați elevi din țară”, spune Mihai I. Grăjdeanu, profesor și autor de benzi desenate.
“Olimpiada de Benzi Desenate este un proiect care vine în completarea celui pe care noi îl desfășurăm, ‘Jocurile olimpice în imaginația copiilor’, întărind faptul că valorile olimpice sunt esențiale în dezvoltarea copiilor. La cât mai mulți ani, cu acest proiect minunat!” – spune despre proiect Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.
“Mie mi se pare extraordinară ideea acestei Olimpiade și mă bucur că România se poate lăuda cu o astfel de inițiativă care crește de la an la an și mă bucur să văd că sunt copii pasionați” – Ana Maria Brânză, campioană, consilier al președintelui Comitetul Olimpic și Sportiv Român.


Mangalia News, partener media al Olimpiadei de Benzi Desenate, 02.09.2024.


piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply