„Este esențial să clarificăm câteva puncte importante legate de situația inundațiilor și responsabilitatea gestionării apelor pluviale, în contextul declarațiilor de presă făcute de reprezentanții ANAR” – Mugur Viorel Mitrana, primarul comunei 23 August, județul Constanța

0
99
„În calitate de reprezentant al comunei 23 August, comunitate afectata de inundațiile din 31.08.2024, consider că este esențial să clarificăm câteva puncte importante legate de situația inundațiilor și responsabilitatea gestionării apelor pluviale, în special în contextul declarațiilor de presa făcute de reprezentanții Administrației Naționale Apele Române (ANAR) prin purtătorul de cuvânt Anamaria Agiu, despre situația din Vama Veche, scrie Mugurel Mitrana, primarul comunei 23 August, pe pagina sa de Facebook.
„Inundațiile nu au nicio legătură cu închirierea sectoarelor de plajă, care se face prin licitație. În Mangalia au fost peste 225 l/mp plus alți 48 de litri, cu o seară înainte. Este nevoie de mai multe investiții în infrastructura de colectare a apelor pluviale și o sistematizare urbanistică. În zonă, infrastructura de canalizare a fost subdimensionată. Colectarea apelor pluviale pentru a le dirija la mare este responsabilitatea Primăriei sau a Consiliilor locale/altor operatori”.
„Voi încerca ca intervenția mea să fie scurtă si la obiect. Am să comentez strict acest paragraf: “Colectarea apelor pluviale pentru a le dirija la mare este responsabilitatea primăriei sau a consiliilor locale/altor operatori”.
Localitatea noastră a fost afectată de inundații, sâmbătă, 31.08.2024, în primul rând datorită cantităților de apă pluvială enorme care au fost înregistrate, iar în al doilea rând, datorită situației deplorabile a zonei inundabile Tatlageacul Mare si Tatlageacul Mic, aflată in administrarea instituției dumneavoastră. Știți câți reprezentanți al instituției dumneavoastră au fost deplasați pe Tatlageacul Mare si Tatlageacul Mic, pentru eliberarea cursului de apă? Trebuie să răspund aici: Zero… Nimic…, Niciunul!
Știți câte adrese am transmis către instituția dumneavoastră, prin care vă înștiințăm despre necesitatea realizării lucrărilor de regularizare, atât pe valea Tatlageacul Mare, cât si pe valea Tatlageacul Mic???? Aici vă rog să verificați dumneavoastră. Ca sprijin, ultima, în data de 11.06.2024!
In încheiere, vă mai informez despre o situație gravă. Scurgerea în Marea Neagră a Lacului Tatlageac, care captează apa provenită din precipitații din toată comuna 23 August este situată pe un teren aflat in administrarea dumneavoastră. Știți cum era la inundații??? Blocat…, astupat cu nisip!
Scurgerea fost deblocată doar când am sunat la Prefectura Constanta, forțat de împrejurarea că locația Lacului Racilor se inunda”.


piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply