Un nou pod peste Dunăre care să lege România și Bulgaria se va construi între Giurgiu și Ruse

0
76
Din comunicatul transmis de CNAIR redacției Mangalia News:
„Vineri, 30.08.2024, CNAIR a transmis la ANAP documentația de atribuire pentru STUDIUL DE FEZABILITATE PENTRU „POD PESTE DUNĂRE, GIURGIU – RUSE II”. Durata elaborării Studiului de fezabilitate este de 23 de luni de la data de începere a contractului. Analiza multicriterială în cadrul Studiului de fezabilitate se va realiza, atat pentru conexiunea la infrastructura de transport rutier, cat si la infrastructura de transport feroviar.
Obiectivul general al proiectului este de a spori eficiența tehnico-economică a rețelei de transport dintre România și Bulgaria, îmbunătățind, de asemenea, conectivitatea la nivel regional și condițiile traficului de mărfuri ce va fi asigurat pe podul peste Dunăre, în zona Giurgiu – Ruse.
Prin realizarea acestui obiectiv se vor reduce timpii de așteptare la punctul de trecere a frontierei, fluidizându-se traficul pe axa Nord – Sud a continentului, în actualul context geopolitic.
Contractul va fi finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile în cadrul programului de finanțare CEF 2 (Mecanismul pentru Interconectarea Europei) – Componenta Mobilitatea Militară.După validarea documentației de atribuire, CNAIR va publica Anunțul de Participare aferent contractului de proiectare, în cadrul căruia se va stabili și data de depunere a ofertelor.


piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply