Soluţia propusă pentru Vama Veche, după dezastrul provocat de ciclon pe litoral, care a fost mai mare decât s-a crezut inițial | VIDEO

0
160

Meteorologii au refăcut calculele, după ciclonul devastator care a distrus litoralul în weekend:

  • La Mangalia au căzut 319 litri de apă pe metrul pătrat,
  • 236 de litri pe metrul pătrat, la 23 August,
  • 200 de litri pe metrul pătrat, la Tuzla.
A fost mai rău decât am crezut! Meteorologii au refăcut calculele după ciclonul devastator care a distrus litoralul în weekend. La Mangalia au căzut 319 litri de apă pe metrul pătrat! Efectele furtunii se văd şi acum. 140 de oameni nu mai au case şi vor locui în containere. Între timp, autorităţile caută soluţii pentru ca dezastrul de la Vama Veche, cu plaja întoarsă pe dos, să nu se mai repete.
Ciclonul format în Marea Neagră a dat definiţia dezastrului pe toată coasta sudică a litoralului. Imaginile apocaliptice de la Vama Veche aduc aminte de calamitatea din septembrie 2005.
După catastrofa de atunci, Apele Române au construit la Costineşti un canal de deversare a viiturilor. Aceasta ar fi soluţia şi pentru Vama Veche, mai ales că un curs de apă ajunge pe plajă, iar albia ar putea fi continuată până în mare, ca să direcţioneze puhoaiele şi să salveze plaja.
Solutie hitrotehnica pentru Vama Veche, după modelul Costinești.

După catastrofa din 2005, Apele Române au construit la Costineşti un canal de deversare a viiturilor în mare.

Costinești – canal de deversare ape pluviale in mare.

“Este absolut necesară intervenția Apelor Române în zona Vama Veche, în sensul executării unor lucrări hidrotehnice de specialitate pentru reconstruirea unor canale de deversare!”


piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply