ABADL despre responsabilitatea colectării apelor pluviale, extinderea sistemelor de canalizare și investițiile în cele 30.000 de km de torenți

0
66
Apele Române: Colegii noștri de la Constanța – Apele Române Dobrogea-Litoral continuă intervențiile pentru normalizarea situației de pe litoralul românesc.
Luni am intervenit în zona Cordon Venus-Saturn și Cap Aurora, iar în această seară (marți, 3 sept. n red), intervenim în Vama Veche cu utilaje terasiere cu trailer. Intervențiile vor fi finalizate în cursul zilei de joi la Amzacea, unde se va acționa de asemenea mecanizat.
🏖 Astfel, plajele puternic ravenate sunt refăcute în stațiunile Saturn, Venus și Vama Veche.
Până la această oră, s-a intervenit în Valu lui Traian, Eforie Nord, Techirghiol, Tuzla, Constanța și s-a acordat sprijin în toate zonele unde a fost necesar.
‼️ Facem precizarea că responsabilitatea colectării apelor pluviale și dirijarea acestora spre mare aparține în exclusivitate autorităților publice locale și județene, după caz operatorilor de apă.
‼️ În același timp, cantitățile istorice de precipitații, cu probabilitate de revenire de o dată la 200 de ani, a făcut dificilă intervenția, pagubele generate de astfel de evenimente (cu cod roșu) neputând fi evitate, ci doar pe cât posibil limitate.
‼️ Este imperios necesar să se înceapă investirea masivă în realizarea sistemelor de colectare a apelor pluviale.
‼️ De asemenea, este nevoie de extinderea sistemelor de canalizare și o mai bună sistematizare urbanistică, inclusiv a infrastructurii de acces.
Totodată, autoritățile locale și județene trebuie să înceapă investițiile în cele 30.000 de km de torenți.
🎬Imagini apocaliptice au fost prezentate de Alex Nicodim/Inquam Photos, preluate de Antena 3 și stiripesurse.ro:

 


 


piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply