Site icon Mangalia News

Mangalia Youth Film Festival, cel mai mare eveniment cinematografic din România dedicat copiilor și tinerilor, se desfășoară în perioada 5 – 8 septembrie 2024 

59 de scurtmetraje, întâlniri cu vedete din lumea filmului și intrare liberă, la primul Festival Internațional de Film pentru Copii și Adolescenți din România. Desfășurat în perioada 5-8 septembrie 2024, festivalul se adresează tuturor iubitorilor de film, fie ei mici sau mari.
În competiție s-au înscris 2871 de scurtmetraje din peste 150 de țări din întreaga lume, iar în selecția oficială au intrat 59 de filme, împărțite în 4 categorii: ficțiune, animație, documentar și film tematic. Proiecțiile vor avea loc în două locații importante din Mangalia: la Grădina de Vară, renovată și redeschisă publicului anul acesta și în piațeta din fața Casei de Cultură din Mangalia.
În cadrul festivalului vor avea loc și întâlniri și workshopuri cu actori cunoscuți precum Cristina Ciobănașu, Ștefan Iancu, Daniel Nuță, Victoria Raileanu, Alma Lascu, dar și câțiva invitați-surpriză care vor fi anunțați în curând. Aceștia vor împărtăși experiențele lor cu tinerii participanți, oferindu-le o perspectivă unică asupra industriei cinematografice.
Pe lângă scurtmetrajele din competiție, proiecțiile vor include și 3 lungmetraje, printre care documentarul “Nasty”, care îl are în rolul principal pe Ilie Năstase și care a fost prezentat și în Programul Oficial al Festivalului de la Cannes, cât și un lungmetraj realizat de Academia “Studiourile Buftea” în Mangalia.
Juriul MYFF 2024 va fi girat de unele dintre cele mai importante nume ale cinematografiei românești și internaționale.

Programul Festivalului, AICI.

FILMELE ce vor rula la Casa de Cultură și la Grădina de vară Farul, AICI.

Detalii despre MYFF 2024, AICI.


Mangalia News, 28.08.2024.


Exit mobile version