După „O noapte furtunoasă” în Washington DC și la București, ajungem în Buzău, pe urmele lui Caragiale! Expoziție cu fotografii realizate de jurnalista Mădălina Corina Diaconu

0
240
BIAF (Buzău International Arts Festival) vă invită la o expoziție de fotografie ce prezintă imagini din piesa de teatru “O noapte furtunoasă”, jucată în Washington DC cu ocazia aniversării a 130 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și SUA, regia Toma Enache şi la Bucureşti, în parcul Herăstrău, în cadrul Festival of Living Statues, Teatrul Masca. Fotografiile aparțin jurnalistei Mădălina Corina Diaconu. Expoziția este organizată în foaierul teatrului George Ciprian din Buzău, gazda Festivalului Internaţional de Teatru Independent Comic 7 B, în perioada 8 – 18 septembrie 2024.
“Fotografiile mele NU sunt artistice! Sunt imagini de care un jurnalist se foloseşte la ilustrarea articolelor sale! Ele pot fi împărţite în două categorii: fotografii făcute intenţionat, atunci când am povestea şi-mi trebuie doar ilustrarea ei, şi fotografii făcute la inspiraţie, spontan, atunci când ochiul surprinde un moment, din care se naşte povestea!“ Mădălina Corina Diaconu.
Mădălina Corina Diaconu a locuit aproape două decenii în Washington DC, unde s-a dedicat jurnalismului, devenind corespondent de presă, atât pentru ziarele și posturile de radio din România, cât şi pentru cele româneşti din SUA. În prezent s-a restabilit (total și irevocabil) în oraşul natal, Bucureşti, este secretar general UZPR, redactor șef Radio UZPR, reporter Radio România Cultural.
Festivalul Internaţional de Teatru Independent Comic 7 B este primul festival internațional dedicat exclusiv teatrului independent de comedie oferind publicului spectacole de excepţie, la Buzău!

În perioada 8-13 septembrie, iubitorii de teatru din Buzău şi nu numai sunt invitaţi la o săptămână plină de spectacole de teatru independent, în cadrul competiţiei oficiale a Festivalului Internaţional Comic 7 B, aflat la a noua ediţie. COMIC 7 B este parte a BIAF – Buzău International Arts Festival, ce se desfăşoară în perioada 23 august – 20 septembrie în Buzău.

“Anul acesta, festivalul aduce publicului o serie de şase spectacole remarcabile, selectate din peste 110 spectacole înscrise din România, Marea Britanie, Grecia, Italia, Franţa şi Israel. Spectacolele se vor desfăşura la sala Teatrului George Ciprian şi la Centrul Muzeal I.C. Brătianu. COMIC 7 B îşi continuă traseul prin care aduce publicului spectacole de primă clasă şi se consolidează cu fiecare ediţie ca o platformă solidă pentru producţiile de teatru independent din România şi internaţionale”, a declarat Irinel Constantinescu-Martin, director BIAF.


Mangalia News, cotidian online partener UZPR, 10.09.2024.



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply