Site icon Mangalia News

Corul Madrigal anunță sesiunea de audiții pentru artiști lirici și dirijor secund

În perioada 12 septembrie – 15 octombrie, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” organizează o nouă sesiune de înscrieri la audiții pentru pozițiile de artiști lirici și dirijor secund.
Corul Madrigal invită artiștii lirici să se înscrie pentru participarea la audiții pentru partidele: SOPRAN, ALTO, TENOR și BAS.
Audițiile se adresează candidaților cu vârsta peste 18 ani, din România și Republica Moldova, care cunosc limba română și au absolvit sau urmează cursurile unei facultăți de muzică.
Înscrierea candidaților pentru preselecție se face prin depunerea online a unui dosar care să conțină un CV actualizat, precum și un link de transfer al unui material video de maximum 5 minute, cu o interpretare individuală recentă (din ultimele 6 luni).
* În urma analizei dosarelor de înscriere, vor fi contactați numai candidații selectați pentru participarea la audiții. Audițiile vor fi organizate începând cu 9 noiembrie 2024, la București.
Corul Madrigal invită dirijorii de cor să se înscrie pentru participarea la audiții pentru poziția de DIRIJOR SECUND.
Audițiile se adresează candidaților cu vârsta peste 23 ani, din România și Republica Moldova, care cunosc limba română, au absolvit cursurile unei facultăți de muzică – nivel master sau sunt studenți la master în domeniu.
Înscrierea candidaților pentru preselecție se face prin completarea unui dosar care să conțină un CV actualizat, precum și precum și un link de transfer al unui material video care să conțină o lucrare dirijată pe scenă în ultimul an (septembrie 2023 – septembrie 2024).
* În urma analizei dosarelor de înscriere, vor fi contactați numai candidații selectați pentru participarea la audiții. Audițiile vor fi organizate începând cu 9 noiembrie 2024, la București.
Pentru mai multe informații ne puteți contacta la adresa de e-mail comunicare@madrigal.ro
CORUL NAŢIONAL DE CAMERĂ „MADRIGAL- MARIN CONSTANTIN”
Înfiinţat în anul 1963 de către legendarul muzician și dirijor Marin Constantin (1925 – 2011), Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a devenit un reper al vieţii muzicale și diplomaţiei culturale naţionale și internaţionale. Este definit prin sonoritatea sa specifică, tehnica non-vibrato, amplasamentul stereofonic în scenă și costumele impunătoare. Repertoriul său este îndreptat către renaștere, muzica preclasică și clasică, romantism, muzica bizantină și creaţia contemporană românească și universală. Prezenţa scenică și componenţa ansamblului au fost în permanenţă rafinate, astfel încât performanţa sa a ajuns să fie comparată de critici cu „O vioară Stradivarius în mâna lui Paganini”.
În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace şi Securitate. În luna martie 2023, la Palatul Parlamentului, Senatul României a inaugurat oficial „Galeriile Madrigal – Marin Constantin”, un spaţiu amplu care găzduiește evenimente culturale și expoziţii temporare și permanente ale Corului Madrigal”.
În anul 2023, la 60 de ani de existență, Madrigal a desfășurat al șaselea turneu în S.U.A., unde a cântat în cele mai mari catedrale, precum și în Congresul Statelor Unite. Corul Madrigal a întreprins primul său turneu în America de Sud în anul 2024, cu concerte și filmări la Lima, Cusco și Machu Picchu.
Din anul 2011, Corul Madrigal derulează Programul Național Cantus Mundi, cel mai mare program de integrare socială prin muzică a copiilor din România, inițiat de renumitul dirijor Ion Marin. Programul, care reunește în prezent 2.039 de coruri și peste 72.000 de copii din țară și diaspora, a fost oficializat la nivel guvernamental în 2014, devenind o nouă Direcție a Corului Madrigal.

Mangalia News, 13.09.2024.


Exit mobile version