Devastată de furtună, Herghelia Mangalia a anulat competiţii hipice. Acoperişuri smulse, grajduri şi locuinţe inundate | VIDEO

0
893
Furtunile care s-au dezlănţuit în acest debut de toamnă pe litoral au lovit năprasnic şi Herghelia Mangalia: clădiri inundate, acoperişuri smulse, tone de cereale compromise, competiţii anulate. Valoarea totală a pagubelor nu a fost încă stabilită, dar cu siguranţă va fi mult, foarte mult de muncă până când situaţia va reveni la normal.
O vorbă din popor spune că nu te poţi pune cu natura. Din păcate, este valabilă şi în cazul Hergheliei Mangalia, devastată după ploile torenţiale din ultimele zile. Ce a rămas în urmă după trecerea stihiilor? Un adevărat dezastru!
„A fost potop, s-a înregistrat cea mai mare cantitate de precipitaţii din istoria locurilor, 328 litri pe metrul pătrat!
Şase locuinţe de intervenţie au fost inundate, fiind afectate atât interioarele, cât şi acoperişurile. Apa a intrat şi în magazia de cereale, unde aveam stocate 250 de tone de ovăz, dar şi în parcul de furaje, unde ţinem fânul, paiele. Vântul puternic a smuls ţiglele, tabla de pe fânare, iar de furia apelor nu a scăpat nici grajdul de armăsari pepinieri, de prăsilă. Ce să facem, nu ne putem împotrivi naturii. Încă nu am stabilit valoare totală a pagubelor, suntem în curs de evaluare, dar vom avea mult de muncit, şi la interioare, şi la acoperişuri, iar situaţia materială nu e grozavă. Sperăm ca, ajutaţi şi de Administraţia Pădurilor, să o scoatem la capăt”, a declarat, pentru ziarul „Cuget Liber”, şeful Hergheliei Mangalia, Constantin Ancuţa.
Tot din această cauză, o competiţie de trap, programată pentru sâmbătă, 14 septembrie, a fost anulată.
„Nu am avut altă variantă. Pista de trap este compromisă, nu mai putem ţine concursuri. Oamenii noştri au început deja lucrările de reparaţii, dar va mai dura ceva timp până tot va fi la fel cum a fost”, a explicat conducătorul unităţii. (…)
Continuarea cu VIDEO, în cugetliber.ro



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply