Emil Ghinea, pilotul din Mangalia, campion absolut 2024 în CNVC: „Cel mai bun an al meu! Următorul vis e Campionatul European” | FOTO+VIDEO

0
402
  • Emil Ghinea este declarat campion, cu o etapă înaintea încheierii Campionatului Național de Viteză în Coastă 2024. 
Pilotul Emil Ghinea din Mangalia a dat lovitura în sezonul 2024 al Campionatului Național de Viteză în Coastă, devenind campion absolut al întrecerii, la bordul unui bolid Norma M20F Evo.
Practic, acesta este cel mai bun an al lui Emil Ghinea, de când participă el la curse, din 2011, pe lângă titlul absolut, de la Open, sportivul de pe litoral terminând în 2024 pe locul întâi și la Categoria 2, și la CN/E2-SC! În plus, Emil Ghinea a ieșit campion cu o etapă înaintea încheierii campionatului!

„Avem nevoie de noi parteneri“

„Categoric, e cel mai bun an al meu, de când particip la curse. A fost un sezon greu, pentru că bătălia pentru titlul de campion absolut, la Open, pe care am dus-o și în care am avut succes, generează costuri extrem de mari și implicit un buget considerabil. La anul, mă voi bate iar la Open doar dacă voi reuși să aduc lângă mine noi parteneri. Titlul absolut – acesta a fost targetul din sezonul de față, cel mai înalt țel din ultimii patru ani. Ne-a ieșit, dar, în continuare, avem nevoie de noi parteneri, în condițiile în care următorul vis al nostru este Campionatul European. Le mulțumesc partenerilor actuali și aștept și alții să mi se alăture. Sunt vizibil în toată țara, pe partea de motorsport sunt brand ambasador al Mangaliei și al județului Constanța. Imaginea mea poate fi folosită foarte bine, am trafic online și merg în toată țara la competiții“, a declarat Emil Ghinea, pentru ZIUA de Constanța. (…)

Succes deplin

Pilotul din Mangalia spune că visul de a deveni campion în CNVC, la general și la Categoria 2, a început în 2020, în momentul în care a achiziționat Norma M20 F, iar în 2022 a devenit unul serios. „Anul acesta, după cum se vede, am avut succes deplin. Și noi ne mirăm cât de bine am mers și câte curse am câștigat“, a punctat Emil Ghinea.

Un sezon al recordurilor

Stagiunea 2024 din CNVC a fost și una a recordurilor pentru campionul de pe litoral, care a avut trei victorii consecutive, în etapele de la Rânca, Mediaș și Harghita, iar în ultimele două a stabilit record național absolut de traseu și a primit și titlul de King of the Hill! Recordul traseului de la Mediaș nu fusese doborât de nimeni din 2019, de când fusese stabilit de Emil Nestor. Acum, la Cupa Mediașului 2024, Emil Ghinea a stabilit timpul record de 1:25.462.

„Dacă auziți ceva pe stație că am «sărit», «sar» doar în finiș“

„La Mediaș, e cel mai important rezultat al meu din acest an. Recordul data din 2019 și fusese stabilit de Emil Nestor, un fost pilot, care, în 2019 și 2020, a bătut toate recordurile de la noi, de pe toate traseele. Am vrut să dobor recordul de anul trecut, am forțat cât de tare am putut, dar nu ne-a ajutat nici vremea, am prins ud cu uscat, la un momemt dat a plouat, iar s-a uscat. Nu ne-a ajutat vremea. Ne-am apropiat atunci la un trei secunde de record, e destul de mult, iar în acest an am reușit să bat recordul cu 0,4 și l-am bătut în ultima urcare de concurs. A fost foarte greu, am și riscat. Le-am și zis băieților și staff-ului meu, în momentul în care am plecat pe probă: «Dacă auziți ceva pe stație că am sărit, sar doar în finiș, pentru că vreau să-l fac în plin». Finișul e o zonă foate periculoasă. În plin însemna 208 – 209 km/h, pe un sector de trei viraje. Și l-am făcut în plin, nu s-a întâmplat nimic, am bătut recordul“, punctează Emil Ghinea. (…)

„Îmi place enorm să merg cu «nebunia» asta de mașină“ (…)

Articolul integral, în ziuaconstanta.ro  (autor: Marian Bocai).


piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply